post

Viikon kukka – Jalokello

Jalokello (platycodon grandiflorus) on monivuotinen, aurinkoisen tai puolivarjoisen paikan kasvi, jota voi käyttää kesäkukkana esimerkiksiksi ruukussa tai parvekelaatkoissa. Syksyllä Jalokellon voi siirtää juurineen maahan talvehtimaan. 

Lehdet ja kukinto

Nimensä mukaisesti Jalokellon kukinto on suuri ja näyttävä, väriltään valkoinen, sininen tai ruusunpunainen. Lehdet ovat pitkänomaiset ja syvän vihreät.

Jalokello kasvaa n. 30 cm korkeaksi.

Hoito-ohjeet 

Lannoita ja kastele Jalokelloa kohtalaisesti. Nypi vanhat kukat pois. Maahan istuttamisen jälkeen ei pidä siirtämisestä.

Kukkamestareiden Jalokello 6,50 €.

Yksi vastaus artikkeliin ”Viikon kukka – Jalokello

  1. Minulla on ollut useita vuosia jalokelloja, eniten sinisiä, mutta pari valkoista ja yksi vaaleanpunainen. Näistä siniset ovat ilmeisesti vahvimpia. Ne ovat kasvaneet n. 60 cm korkeiksi, valkoiset ja vaaleanpunaiset 20-30 -senttisiksi. Kukinnan aikana kukkia pukkaa runsaasti päivittäin, jos malttaa nyppiä kuihtuneet heti pois. Olen ensimmäisen niistä ostanut parvekkeen pöydälle ruukkukukaksi ja syksyllä siirtänyt ulos penkkiin. Mitenkään en ole ”hoitanut”, paitsi pitkiä varsia tukenut, että eivät taivu ja katkea. Maa on hyvinkin huonoravinteista, enkä todellakaan ole minkään sortin hortonomi – nämä jalokelloni ovat jokavuotinen hämmästyksen aihe, positiivisessa mielessä!
    Enemmän intoa kuin taitoa

Kommentointi on suljettu.